18 Temmuz 2009 Cumartesi

İsa Kayacan ve Şemsettin Küzeci’nin ortak kitabı:
İçimizdeki Kerkük
Kerkük sevgisi, iki usta yazarın kaleminde abideleşti. "İçimizdeki Kerkük" adında yayınlanan kitap Gazeteci Yazar İsa Kayacan ve İletişim Uzaman Şemsettin Küzeci'nin 2000'den buyana Türkmeneli ve Kerkük ile ilgili yazıp yayınladıklarının bir bölümü...544 sayfadan oluşan kitap Kerkük sevgisi, iki usta yazarın kaleminde abideleşti. "İçimizdeki Kerkük" adında yayınlanan kitap Gazeteci Yazar İsa Kayacan ve İletişim Uzaman Şemsettin Küzeci'nin 2000'den buyana Türkmeneli ve Kerkük ile ilgili yazıp yayınladıklarının bir bölümü...544 sayfadan oluşan kitap
İsa Kayacan ile Şemsettin Küzeci'nin "içimizdeki Kerkük" kitabı çıktı
Kerkük sevgisi, iki usta yazarın kaleminde abideleşti. "İçimizdeki Kerkük" adında yayınlanan kitap Gazeteci Yazar İsa Kayacan ve İletişim Uzaman Şemsettin Küzeci'nin 2000'den buyana Türkmeneli ve Kerkük ile ilgili yazıp yayınladıklarının bir bölümü...544 sayfadan oluşan kitap, Merkezi Azerbaycan'da faaliyet gösteren VEKTOR Uluslararası İlim Merkezi'nin Irak Temsilciliği tarafından basıldı. Her yazarın 103 yazısını kapsayan kitabın Sunuş bölümünde VEKTOR Uluslararası İlim Merkezi'n Genel Başkanı Prof. Dr. Elçin İsgenderzade yazdı "Azerbaycan'da dünyaya göz açıp büyüyen her bir kesin doğduğu ve vatan bilerek sevdiği toprak gibi bağrına bastığı iki şehir var: Kerkük ve Tebriz! Kerkük bizim vatan sevgimizin Mekke'den önce kutsallaştırılmış kıblesidir. Kerkük bizim gönlümüzün ve yüreğimizin Fuzûli zirvesidir. Efsuslar olsun ki, Kerkük bu gün dünya insanlığının en büyük utanç noktası olmakla yüreğimizin sağalmaz yarasına çevrilmiştir." Kitabın Önsüzünde iki yazara tanıklık yapan ve kitapta yer alan yazıların sürecini yaşayan Türkmeneli Vakfı Kültür Merkezi Başkanı Dr. Mustafa Ziya diyor ki, "2000'li yıllardan sonra Şemsettin Küzeci'nin medya kuruluşları çalışanlarıyla ilişkilerini hızla artırışı, sağlam temeller üzerine oturtarak, akademik alandaki çalışmaları içerisine yüksek lisans arkasından doktora çalışmaların tamamlayışı Ankara'daki Türkmeneli Televizyonunda faaliyetleri yanında bugün Türkmeneli dünyasına yönelik 800 dolayında makalesi bulunan ve bu makalelerin bir kısmı elinizdeki kitapta yer alan İsa Kayacan, Şemsettin Küzeci ile birlikte Türkmen Milli davasına büyük ivme kazandırmıştır. Elinizdeki "İçimizdeki Kerkük" adlı bu kitap iki dava arkadaşımızın Kerkük ve Türk- Türkmen dünyasıyla ilgili yazıp değişik yayın organlarıyla okurlarıyla paylaştıkları ve sayfalara aktardıkları Irak'taki Türk varlığı gerçeğini geniş ölçüde yansıtmaktadır."
İki yazarın de 103'er yazı bulunan kitapta 206 yazı yeralmıştır. Siyasi, Sosyal, Kültür, Sanat, Tanıtım konuları olarak muhtelif yayın organlarında yayınlanan yazılardır.

Kitabın isteme adresi: www.kerkukgazetesi.com ve 0533 255 26 60 isteyebilirsiniz.Kerkuk.net

Hiç yorum yok: