18 Haziran 2010 Cuma

HABER… HABER…
Türkiye’de bir ilk, bir rekor:
İsa Kayacan’a yazılan şiirler kitaplaştırıldı
*Kitap içinde 130 şair ve ozanın 242 “İsa Kayacan şiiri” bulunuyor.
ANKARA- (Ece Ajans)- 130 şair ve ozanın yazıp, gazeteci- yazar Prof. Dr. İsa Kayacan’a ithaf ettiği, 242 şiir “Bana Yazılan Şiirler” adı ve 288 sayfayla, İsa Kayacan tarafından kitaplaştırıldı.
İsa Kayacan’ın 128.kitabı olan, 3 bölümden oluşan “Bana Yazılan Şiirler”in baş yazıları; Yekta Güngör Özden, Doç. Dr. Tamilla Abbashanlı, Mehmet Nacar’a ait. Önsözler, Prof. Dr. İbrahim Agâh Çubukçu, Mansur Ekmekçi, Sunuş Vedat Fidanboy imzalarını taşıyor.
Kitabın 6.sayfasında; “değerlendirme, sıralama ve ödüllendirme haberi” başlığı altında verilenler şöyle:
Birinci : 13 şiirle, Antalya’dan Mustafa Ceylan,
İkinci : 12 şiirle, Aydın’dan Fuat Gürsoy,
Üçüncü: 8 şiirle, Eskişehir’den Durşen Mert (Aşık Nurşah),
Dördüncü: 7 şiirle, Burdur’dan Sebahat Gümüş,
Beşinci : 6’şar şiirle, Avanos’dan Hüseyin Çiftçi, Adana’dan Mansur Ekmekçi, Burdur’dan Durmuş Öcal, Isparta’dan Melahat Ecevit, Ankara’dan Ali Bozkurt,
Altıncı: 5’er şiirle Ankara’dan Ziya Yüce, Burdur’dan Müzeyyen Düdük.
Tek şiir anlatım uzunluğu sıralamasında:
Birinci: 51 dörtlükle, Eskişehir’den Mahmut Akay,
İkinci: 29 dörtlükle, Adana’dan Mansur Ekmekçi,
Üçüncü: 53 beyitle, Ankara’dan Hüseyin Yurdabak.
İlköğretim okulu öğrencileri sıralamasında:
Birinci: Burdur merkezden; Seza Tutku Azaklı, Burdur Tefenni’den; Duygu Esra Ersoy, Ankara’dan; Nazlı Aykut.
Prof. Dr. İsa Kayacan’ın “Bana Yazılan Şiirler” adlı 128.kitabının 2.bölümünde; İsa Kayacan’ın rahmetli eşi Sabahat Kayacan’la ilgili yazılanlar, 3.bölümünde de; İsa Kayacan’ın bazı kitaplarının ön kapak görüntüleri, bestelenen şiirlerinin söz ve notaları, İngilizceye çevrilen şiirlerinin Türkçe ve İngilizce metinleri yeralırken, bazı sayfalarda, “Yazarların gözü ve kalemiyle İsa Kayacan” anlatılıyor.
“Bana Yazılan Şiirler” adlı kitapta yer alan 10 ayrı şiirden 10 dörtlük:
- İsa bey’in adı bellekte yaşar/ Güçlüğe göğsüne germiş Kayacan/ Hizmetini saysak, insanlar şaşar/Kendini kültüre, vermiş Kayacan (Prof. Dr. İbrahim Agâh Çubukçu- Ankara)
- Bir bilgedir Doktor İsa Kayacan/ Sınırsız bir çaba tekmil heyecan/ Gönülden başarı, sonsuz tebrikler/ Nasıl dayanıyor bu hizmete can? (Feyzi Halıcı- İstanbul)
- Güneş vurmuş yüzüne/ Derman vermiş dizine/ Sorar birde: “Yazı ne?”/ Köy çocuğu Kayacan (Mustafa Ceylan- Antalya)
- Sanat dünyasının kültür elçisi/ Halk biliminin can emekçisi/ Güzel Türkçemizin yılmaz bekçisi/ Bilimde harmandır, İsa Kayacan (Abdülkadir Güler- Söke)
- Her kim ki, bir kitap yazmışsa eğer/ Şevk ve güç vermiştir ona Kayacan/ Bir kere öğünmez yaptıklarıyla/ Koyar hep kendini sona Kayacan (Vedat Fidanboy- Ankara)
- Yazarlar içinde bir benzeri yok/ Kovandaki arı İsa Kayacan/ Yokluğu yürekte saplanmış bir ok/ Gönüllerin yarı İsa Kayacan (Mansur Ekmekçi- Adana)
- Basının Yunus Emre’si/ Üstadım İsa Kayacan/ Canların sevgi cemresi/ Üstadım İsa Kayacan (Mahmut Akay-Eskişehir)
- Yazma icazetini aldım elinden/ Şiirin ustası, anlar dilinden/ Göller Yöresi Burdur ilinden/ Dumansız bir közdür İsa Kayacan (Ali Gözütok- Antalya)
- İlim çeşmesinin suyu ondadır/ Gürül gürül akar İsa Kayacan/ Dünyanın en güzel huyu ondadır/ Örnektir bizlere, İsa Kayacan (Birdal Can Tüfekçi- Dalaman)
- İsa Kayacan dost, sanat güneşi/ Ankara’dan yurda ışık saçıyor/ Her yere ulaşır bulunmaz eşi/ Sayısız kalplere girip yaşıyor (İsmail Kara- Ankara)

Hiç yorum yok: