23 Aralık 2010 Perşembe

Soldan: Bekir Gündoğan, İsa Kayacan,  Süleyman Ukav

Prof. Dr. İsa Kayacan: Gazeteciliğin gerçek okulu Anadolu Gazeteleridir.
ANKARA (Ece Ajans) - Başbakanlık Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü  ve TRT’nin işbirliği ile “TRT Anadolu” kanalında hafta içi her gün sabah saat 10.30 da başlayan 12.00 ye kadar devam eden “Anadolu Basını” adlı  bir program yayına girdi.
Bekir Gündoğan'ın sunduğu, 20 Aralık 2010 tarihindeki  ilk programa Gazeteci-Yazar İsa Kayacan ile Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Ukav konuk  olarak katıldılar.
İsa Kayacan söz konusu programda yaptığı konuşmada; “Anadolu Basını Milli Mücadele’nin kazanılmasında harcı olan basındır. Yani, Anadolu Basını Gazi Basın’dır” dedi.
Gazeteciliğin gerçek okulu’nun Anadolu Basını olduğunu vurgulayan Kayacan; “Anadolu da Gazetecilik yapmadan yaygın basında çalışmaya başlayanlar, İlk, Orta ve Lise eğitimi almadan yüksek okula başlamış olanlar gibidirler…
Bu gün Anadolu Basını içerisinde bir çınar gibi duran, 1918 yılında kurulmuş Yeni Adana Gazetesi, l922 yılında kurulmuş Antalya Gazetesi, 1924 yılında kurulmuş Bartın Gazetesi ayaktadırlar, hatırlatmasında bulundu.
Prof. Dr. İsa Kayacan; Anadolu Basını’na yönelik böyle bir programın başlatılmasının çok doğru ve yerinde olduğunu, bu programla Anadolu da ki Gazeteciler arasında teşvik ortamı ve yarış sağlanacağını sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok: