14 Şubat 2011 Pazartesi

3. Ahmet Tufan Şentürk 
“Türk  Şiirine Hizmet Ödülü”
(2009- 2010) sonuçları açıklandı
            ANKARA (Ece Ajans)- 2009- 2010 yılları içerisindeki yayın çalışmalarının değerlendirildiği, “Ahmet Tufan Şentürk Türk Şiirine Hizmet Ödülleri” yle ilgili sonuçlar belli oldu.
            Seçici Kurul Başkanı Prof. Dr. İsa Kayacan ve Yarışma Genel Koordinötörü Mustafa Ceylan’ın yaptıkları ortak açıklamaya göre; 2009 ve 2010 yıllarındaki araştırma, çalışma ve yayın faaliyetleri dikkate alınarak yapılan değerlendirmede ödüle layık görülenler şöyle sıralandı:
            Birincilik Ödülü
Mehmet Nuri Parmaksız (Ankara),
            İkincilik Ödülü
Vedat Fidanboy (Ankara),
            Üçüncülük Ödülü
Mehmet Ali Kalkan (Eskişehir)
            *
            SEÇİCİ KURUL ÖZEL ÖDÜLLERİ:
            Rasim Köroğlu (Eskişehir)
            Harun Yiğit (Antalya),
            Dr. Şemsettin Küzeci (Ankara- Irak)
            Ali Gözütok (Antalya)
            *
            ONUR ÖDÜLLERİ:
            Güzide Gülpınar Taranoğlu (Ankara)
Prof. Dr. Elçin İskenderzade (Azerbaycan- Bakü)
Prof. Dr. Hayrettin İvgin (Ankara)
      Dr. Osman Oktay (Ankara)
      Ahmet Sevgi (Ankara)
Yapılan açıklamada; ödüllerin dağıtım yer ve tarihinin önümüzdeki aylarda açıklanacağı kaydedildi.
      ***
Burdur iki değeri, İliçin Çetiner ve 
H. Nurhan Ertuğrul’u da sonsuzluğa uğurladı
Prof. Dr. İSA KAYACAN
            Burdur ilimiz merkezinden vefat haberleri, birbiri ardına geldi. Vefatla aramızdan ayrılan Burdur’un yetiştirdiği iki değeriyle ilgili biyografi ve vefat haberleri şöyle:
            İLİÇİN ÇETİNER:
1935 yılında Burdur’da doğdu. Değişik gazete ve dergilerde çizgi romanları yayınlandı. Mevlana, Yunus Emre ve Macera Arayan Kadın gibi önemli eserlere imza attı.
            Ömer Seyfettin’in bütün eserlerini resimledi, sinema afişleri yaptı. Burdur’un yerlilerinden ve Karababalar sülâlesinden olan, bir dönem İsmet İnönü’nün özel ressamlığını yapan İliçin Çetiner 28 Ocak 2011 tarihinde vefat etti. Burdur’da toprağa verildi.
            * İliçin Çetiner’in 28 Ocak Cuma günü öldüğünü duyunca çok üzüldüm. Büyük bir değer yitip gitmişti. Son on gününü hastanede geçirmişti.
            Kendisini hastaneye yatıran Müze Müdürü Hacı Ali Ekinci idi. Hacı Ali Ekinci, O’nun en yakın dostuydu. Hastanede yattığı süre içerisinde geceleri de müze çalışanı arkadaşlar sıra ile başında refakatçi kalmışlardı.
            Cenazesini de müze personeli kaldırdı. Dışarıdan çok az kişi vardı. Belediye Başkanı Sayın Sebahattin Akkaya yaptığı kısa konuşmada, İliçin Çetiner’in büyük bir değer olduğunu, değerinin bilinemediğini, cenazesinin büyük kalabalıklar tarafından kaldırılmaya layık olduğunu anlattı.
            Belediye Başkanımızın saptaması çok doğru. Biz Burdurlular olarak İliçin Çetiner’in değerini bilemedik. Hiç değilse eserlerini yaşatmak için çaba gösterebilsek. Bu konuda Belediye Başkanımız Sayın Sebahattin Akkaya’nın samimiyetine güveniyorum.
            Sana binlerce teşekkür Hacı Ali Ekinci. Işıklar içinde yat İliçin Çetiner. (Süleyman Özen, Burdur Gazetesi, 01 Şubat 2011)
            HACI NURHAN ERTUĞRUL:
            Merhum Hacı Osman ile Merhum Hacı Şevkiye Ertuğrul’un oğlu, Kayhan ve Süleyman Ertuğrul’un kardeşleri Nurhan Ertuğrul, 23 Mart 1956’da Burdur’da doğdu. İlk ve Orta öğrenimi Hüsnü Bayer İlköğretim Okulunda gördü. Burdur İmam Hatip Lisesi’nde okurken, üniversite sınavlarına girebilmek için 1 sene Burdur Lisesi’nde okuduktan sonra, Hacettepe Üniversitesi İşletme bölümünü kazandı.
            Üniversiteden mezun olduktan sonra, Ertuğrullar’da işe başladı. İşe başladıktan 3 yıl sonra Hayriye Ertuğrul ile evlendi. 1983 yılında Burdur’da askerliğini yaptı. Evliliğinden Kadir (28) ve Emre (19) adlarında iki oğlu oldu.
            1983’te Anavatan Partisi’nin Burdur Teşkilatı’nın kurulmasında etkin rol oynadı. 1992 yılında da Burdur Genç İşadamları Derneği’ni (BURGİAD) kuran, kurucu başkanların arasında yer alan yardımsever Nurhan Ertuğrul 2005 yılında Hacca giderek, hacı oldu. Merhum Nurhan Ertuğrul’un Ticaret ve Sanayi Odası, TARMAKBİR ve ESİDEF gibi dernek ve federasyonlara üyelikleri de bulunuyordu.
            Akciğer Kanserine yenik düşen Hacı Nurhan Ertuğrul 29 Ocak 2011 tarihinde vefat etti, 30 Ocak 2011 tarihinde Ulu Camiinde kılınan namazın ardından Şehir Mezarlığındaki aile mezarlığında toprağa verildi.
            ***
 İSA KAYACAN’IN 
BİYOGRAFİSİ’NİN İNGİLİZCE ÖZETİ (*)
Prof. Dr Isa Kayacan,  was born in 20 September 1943 in Ece village which ic connected to Tefenni district of Burdur city.
He completed his license  education at Ankara University, Department of Public Relations.
He wrote in the newspapers such as Tercüman (Translator), Son Havadis (Last news ), Orta Doğu (Middle East), Her Gün (Every Day), Belde ( Town), Anayurt (Motherland) and  Ana (Mother), Bakış (Glance) Çağrı (Calling ), Gülpınar (Rose Spring), Ece (Queen), Kemalist Düşünce ( Kemalist İdeal), Size (To You) reviews.He published 128 books and a monthly review titled 'Ece'He also took place in 41 125 articles, 3 540 newspapers and reviews.
            Isa Kayacan whose 520 articles on Azerbaijan and 805 articles on turkoman in Iraqi were published  and he carried out the poening 'Library of Isa Kayacan' with 7635 books in Ece village.
Isa Kayacan who included 11 420 poems of 2750 poets in the columns of newspapers, named  'Father of Poets ' by his comrades.Isa Kayacan who is the owner of many prizes worked as the member of UNESCO National Culture Commission,took ranks 'Honorary Doctorate' and 'Honorary Proffesorship ' from two different universities in;
Azerbaijan.Kayacan who has been working on application to'Book of Guinness Records, his name was given to a street in Tefenni and Ece villageby the deision of Tefennii Municipality Council
He's the member of ILESAM 'Profession Union Literary And Scientific Work Owners'.
(*) Çeviri: Nilüfer Dursun, Şubat-2011

Hiç yorum yok: