23 Şubat 2011 Çarşamba

KONUK YAZAR

 Nice hizmetlere hazır duruşuyla gurur vesilemiz olan İsa Kayacan;
“Guinness Rekorlar Kitabı” nda yer almayı çoktan hak etmiştir.
                                                                         İsmet Bora BİNATLI
Bir gün arkamızdan biri merak edip yazdıklarımızı araştırmaya kalksa, bu dağınık ortam içinde nasıl ulaşabilir yazılanlara diye epeyce zamandır düşünüp dururken, kendi arşivini kendisi düzenleyen ve isteyen herkesin araştırmasına büyük kolaylıklar sağlayan sayın İsa Kayacan’ın çalışmalarını görünce aradığım ışığı bulduğumu anlamıştım.
            İsa Kayacan ki; Anadolu basınını başından beri önemsemiş bir yazar olarak, Ardahan’dan Edirne’ye, Sinop’tan Antalya’ya kadar ulaşabildiği her yerde mahalli basına yazılarını vermekle kalmamış kendisinin incelediği şair ve yazarları da Anadolu’nun her köşesine ulaştırmıştır, tanıtmıştır yazdıklarıyla.
            Orijinal çalışmalara imza atmakla kendi çalışma ekseninde bazı ilklere de vesile olmuş bir yazardır o.Mezarlık kültürümüzü kitaplaştırmak gibi yahut kendisi hakkında yazılan makale, tanıtım yazısı, şiir v.s. her ne var ise bunları derleyip kitap haline getirmiş olmak ta yine ona has enteresan bir buluş olsa gerektir.
            Sayın Kayacan için yayımladığım bir makalede; “Yorulmak bilmeyen kalem” ifadesini kullanmış ve eğer unvan dağıtmak gibi bir yetkim olsa idi kendisine “Atom karınca” adını takardım demiştim.
            Bütün bunlar onun kendi köyünde kurduğu ve dokuz bine yaklaşan kitap, dergi v.s. yayınla doldurduğu kütüphanesinin ölümsüz bir eser olarak duruşu yanında Türki devletlerde çok sayıda yazısının yayımlanması, oralarda Türkiye’yi ilk tanıtan kalemler arasında bilinmesi gibi nice hizmetlerinin sonucudur elbette. Otuz bin civarında kitap ve dergi bağışı ve toplamasıyla apayrı bir rekora da imza atmıştır.
            Kendi verdiği rakamlar dikkate alındığında; 42 bin makalesinin 3560 gazete ve dergide yayımlanmış olması elbette bir rekor hizmet göstergesidir. 2750 şairi tanıtmak, 129 adet çeşitli konuları havi kitap çıkartmış olmak ve özelliklede haklarında tanıtım azısı yazdığı kişilerle ilgili çıkan gazete nüshalarını parasını cebinden vermek suretiyle ilgili kişiye posta ile ulaştırmak, açıkçası hiçbir baba yiğidin harcı olmasa gerektir diye düşündürmektedir beni.
            Bütün bunları bir ömre sığdırma başarısını gösteren Kayacan’ın, hiç şüphe yok ki “Guinness Rekorlar Kitabı”nda yer almayı çoktan hak ettiği aşikârdır.
            Nice hizmetlere amade duruşuyla bir gurur vesilemiz olan Kayacan’ın adını orada görmek elbette bizleri mutlu edecektir.
            Umuyor, inanıyor ve sabırsızlıkla bekliyoruz.

Hiç yorum yok: