23 Şubat 2011 Çarşamba

Türk Edebiyatında Bir Usta Çınar:İsa Kayacan Emine SEVİNÇ ÖKSÜZOĞLU

Emine SEVİNÇ ÖKSÜZOĞLU

TÜRK KÜLTÜR VE BASIN YAYININA 52 YILINI ADAMIŞ BİR SANAT ADAMI



Türk kültürüne ve Türk basınına 52 hizmet yılını adamış, bu uğurda son derece başarılı çalışmalara imza atmış bir beyefendi İsa Kayacan. Onun yaşına rağmen ne kadar enerjik, ne kadar hayat dolu, yaşama sıkı sıkıya sarılmış bir kişiliği olduğunu sanırım onu tanıyanlar da onaylayacaklardır. Türk dünyasına ve Türk edebiyatına kazandırmış olduğu edebi ve ilmi değerli çalışmaları, onun bu uğurda ne kadar ciddi çalıştığının bir göstergesidir. Şiirle yoğrulmuş yüreği, yaşamı ciddiye alır gibi, edebiyatı da ciddiye alıyor. Dünden bu güne İsa Kayacan kimdir? diye soran okuyucularıma İsa Kayacan beyefendiyi anlatmak benim için son derece keyif vericidir.
Hasan Hüseyin ile Güldali’nin çocukları ve 4 erkek kardeşin en küçüğü olarak, 10.09.1943 tarihinde Burdur- Tefenni- Ece Köyü’nde doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokulu Tefenni’de okudu. Liseyi Ankara’da bitirdi. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu. İlk şiiri Nisan 1956’da, ilk yazısı 24.01.1961’de yayınlandı. Tercüman, Zafer, Son Havadis, Adalet, Tasvir, Yenigün, Hür Anadolu, Yeni Tanin, Gündem, Bugün, Orta Doğu, Hergün, Başkent, Ankara Ticaret Gazeteleri başta olmak üzere, değişik gazetelerde çalıştı.
Bugün kapanmış olan Anadolu Gazeteleri dahil 2 bin 850’nin üzerinde gazete ve dergide 12 bin 800 dolayında makalesi yayınlandı. 34 bin 340 kitap, dergi, gazete, tanıtımı yaptı. Pek çok gazetenin yazı kadrosunda yer aldı. Burdur Gazetesi’nin Ankara Temsilciliğini yaptı. İsa Kayacan imzası dışında, Mehmet İsa, Ç.Ese Moralıoğlu, İshak Tefennili, Mehmet İsa Kayaoğlu, Can Kaya, Çiloğlu ve Kaya Burdurlugil imzalarıyla da yazıları vardı. Hakkında, Hürriyet ve Son Havadis Gazetelerinde pek çok haber ve yorum yer aldı. Gazetelerdeki başyazılarıyla dikkat çeken İsa Kayacan, 100. kitabı olan “Orta Asya Türk Cumhuriyetleri"yle “Dalya” dedi.
Şiirden hikâyeye, incelemeye, kooperatifçilikten antolojiye kadar 5’i kamu kuruluşlarının yayınları arasında çıkan 113 ayrı kitapla, aylık “Ece” adlı sanat dergisini 28 sayı yayınladı. “Ece Haber Ajansı’nın deneme yayınlarını gerçekleştirdi. "İsa Kayacan Yazı Ofisi"ni kurup faaliyetini sürdürdü. Pek çok kitabının genişletilmiş 2. baskısı yapıldı. Kitaplarının bazıları Milli Eğitim Bakanlığı’nın Tebliğler Dergisi’nde, okullarda öğretmen ve öğrencilere tavsiye edildi.
Kayacan, görevli ve davetli olarak F.Almanya, Belçika, Hollanda, Italya ve Fransa’ya gitti. Türkiye’nin gıda ve malzeme yardımı yaptığı Somali’ye gazetecilerle birlikte giderek, incelemelerde bulundu ve tesbitlerini “Somali’de Gördüklerim” adıyla bir kitapta topladı.
İş ve İşçi Bulma Kurumu Genel Müdürlüğü’nde basında sorumlu genel sekreter yardımcısı olarak çalıştı. Başbakanlık, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nde Anadolu Basını Şefi ve bu Genel Müdürlükçe yayınlanan “Anadolu’nun Sesi” ve “Türk Haber Ankara” Gazetelerinde Haber Müdürü ve Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yaptı. Ayrıca Ankara’da aylık yayınlanan haber ve yorum dergisi "Türkay’ın" Genel Yayın Yönetmenliğini yürüttü. TRT’de Program-Belgesel ve Genel Müdür Danışmanlığı yaptı. TRT-Türkiye’nin Sesi Radyosu’nda 15 günde bir yayınlanan Cumartesi’den Cumartesi’ye adlı programın “Sayfa sayfa Anadolu Basını” köşesini hazırlayıp, sundu. Bazı araştırma ve yazıları TRT’de yabancı dillerde yayınlandı. Anadolu’daki gazete, radyo ve televizyonlarda “İsa Kayacan” konulu açık oturumlar düzenlendi.
Orman Bakanlığı’nda (Hasan Ekici, Prof. Dr. Sebahattin Özbek dönemlerinde) Basın Danışmanlığı, Şube Müdürlüğü, Bakanlık Müşavirliği yaptı. Devlet Bakanı Mustafa Çiloğlu, Devlet Bakanı ile Sanayi Ticaret Bakanı Baki Ataç’la, Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Coşkun Kırca ve Devlet Bakanı ile Orman Bakanı Halit Dağlı ve Devlet Bakanı Mehmet Batallı başta olmak üzere 11 ayrı Bakanın Basın Danışmanlığı Görevini yürüttü. Takdirnameler aldı. 6 ciltlik “İçimizden Biri Baki Ataç”, 5 ciltlik “Çukurova’da Halit Dağlı”, 5 ciltlik “Gaziantep’ten Mehmet Batalı” yı yayınladı.
Çeşitli kuruluşlardan 27 plaket, 41 onur, şeref, teşekkür ve takdir belgesi, ayrıca “Basında 25 yılın Şeref Ödülü, 3 kez MPM Verimliliğe Katkı Ödülü” yle “Türk Folkloruna Hizmet Ödülü” aldı. Bakanlıklar arası “En Çalışkan ve Başarılı Basın Danışmanı”, Anadolu Basını’nın “Fahri Hemşerisi” ve 4 kez “Yılın Yazarı” seçildi.
İçişleri Bakanlığı’yla G.Ü iletişim Fakültesi Dekanlığı’nın, Valiliklerin Basın ve Halkla İlişkileri Müdürleri için ortaklaşa düzenledikleri seminerlerde ve değişik kuruluşlarda Gazetecilik, Anadolu Basını, Habercilik, Basın ve Halkla İlişkilerle ilgili konferans ve dersler verdi.
Cumhuriyetimizin 75. Yılı çerçevesinde, Basın –Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Koordinatörlüğünde gerçekleştirilen, Cumhuriyet Dönemi Basın Tarihinin anlatıldığı “Kalemin Gücü” adlı belgeselin danışmanlığını yaptı.
Yayın yoluyla hizmetleri nedeniyle, Burdur-Merkezde, Belediye Meclisinin 8.6.2000 tarih ve 2000/31 sayılı kararıyla, Fevzi Çakmak Mahallesindeki bir caddeye “İsa Kayacan Caddesi” , Tefenni Belediye Meclisinin 6.6.2000 tarih ve 16 sayılı kararıyla da, Pazar Mahallesindeki Atatürk Caddesine bağlı olan yola “İsa Kayacan Sokağı” adı verildi.
Sürekli basın kartı sahibi, Merkezi Ankara’da Bulunan Gazeteciler Cemiyeti, Parlamento Muhabirleri Derneği, Türk Kooperatifçilik Kurumu ve ILESAM ile pek çok kuruluşun üyesi, Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri olan, Gazeteci-Yazar ve Şair İsa Kayacan 5 yıl önce eşini kaybetti ve üç çocuk babası.
Görüldüğü gibi Türk yazın hayatının önemli isimlerinden birisi İsa Kayacan beyefendi. Anadolu’nun ulu çınarları gibi, edebiyat yolunda, ülke sevgisi, insanlık sevgisi ve hizmet aşkıyla ağartmış, dost ve bilge bir kişi. İşte bunu ispatlayan bir şiiri.
“BİZ NELER BİLİRİZ”
“Biz yıkık değirmenlerde
Çok un öğüttük.
Çarkın
Dönüp dönmediğini
Biliriz.
Saçlarımız
Aşk-sevda yolunda ağardı.
Bir hanımın
Sevip-sevmediğini
Biliriz.
Issız ovalardaki
Telgraf direkleri
Bizi tanır.
Bir yolcunun
Gelip-gelmediğini
Biliriz.”
Türk Edebiyatının ve Türk Dünyasının önemli isimlerinden olan İsa Kayacan beyefendi doğduğu köye kütüphane kazandırarak, önemli bir hizmete daha imza atmış oldu. Sanırım onun için “Türk Dünyasının kır saçlı prensi” lakabını kullanmam tam da yerinde olur diye düşünüyorum. O sürekli çalışıyor, yazıyor, üretiyor. Deyin yerindeyse tıpkı “Atom Karınca” gibi…
KÜTÜPHANE AÇILIŞ HABERİ…
Gazeteci-Yazar İsa Kayacan’dan kalıcı ve anlamlı bir kültür hizmeti daha…
İsa Kayacan, doğduğu köye kütüphane kazandırdı. “Ece Köyü Prof. Dr. İsa Kayacan Kütüphanesi” 7 bin 635 kitap, ansiklopedi, antoloji ve dergiyle hizmete açıldı.
İsa Kayacan’ın Burdur ağırlıklı olmak üzere yurt içi ve yurt dışındaki değişik kuruluşlara bağışladığı kitap sayısı toplamı 28 bin 895’e ulaştı. Aynı gün “İsa Kayacan Sokağı” nın da açılışı yapıldı.
Prof. Dr. İsa Kayacan Kütüphanesi'nin açılışındaki konuşmalar:
Burdur ilimizin Tefenni ilçesine bağlı Ece Köyün'de 1 Kasım 2008 tarihinde açılan “Ece Köyü Prof. Dr. İsa Kayacan Kütüphanesi”nin açılış töreninde yapılan konuşmalardan:
1- İçimizden çıkan İsa Kayacan tarafından köyümüzün hizmetine sunulan bu kütüphanenin geleceğimize yapılan bir yatırım olduğunu biliyorum. İsa abinin babası Çil Üsen dayı da hayırsever bir insandı (Baha Gencer, Ece Köyü Muhtarı)
2- İlçemiz Tefenni, kültürün temelinde olan bir yerdir, medreselerin bulunduğu bir yerdir. Tefenni biraz küçülmüş gibi görünebilir, ama Tefenni hiçbir zaman küçülmez, ileriye bakmaya, yükseklerde görülmeye değer bir ilçemizdir. Geçen yıl bir vesileyle köyümüz muhtarı Baha Gencer'le sohbet ederken “İsa ağabey, her yere bir şeyler göndermişsin. Bizim köye bir kitaplık niye kurmadın?” deyince hayıflandım, üzüldüm. Bu sitemden sonra, kütüphane için karar verdim. Ülke genelindeki arkadaşlarımın, özellikle Ankara'daki arkadaşlarımın katkılarıyla biraz sonra göreceğimiz kütüphane ortaya çıktı. Bugün başka bir heyecanım var. Burada doğmuşum, burada çelik-çomak oynamışım, burada erik çalmışım. Çocukluğumun en önemli günleri burada geçmiş. “Herkes beni Ankaralarda sanır. Burdur'da bir dam çökse içim parçalanır” Bu görüşüm, sloganım hale gelmiş. Umarım, Burdur Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz, Tefenni'deki Kaymakamlığımız ve ilçe halk kütüphanesi görevli ve yetkilileri bu kütüphanemizle ilgilenirler. Kütüphanemiz köyümüze hayırlı olsun (İsa Kayacan).
3- İsa Kayacan Türk edebiyatının güneşidir. O, daktilosunu, kalemini arkadaş edinen büyük bir kişiliktir. Saygın, özgüven sahibi ve dost canlısıdır. O, ulu bir çınardır yazısının yayınlanmadığı gazete kalmamıştır. Kalemini ustaca kullanır, çok okur, çok irdeler, öz yazar, çok yazar (Sabahat Gümüş, Burdur Araştırmacı, Şair ve Yazarlar Derneği Başkanı:)
4- İsa Kayacan, hepimizin elinden tutmuştur. Yazdıklarımızı Türkiye geneline duyurmuştur. Kütüphaneye İsa Kayacan adının verilmesi yerinde bir karardır. (Denizli'den gelen Memiş Acar, Aşık Feryadi)
5- İsa Kayacan, Burdur'un Ankara'daki temsilcisidir. O, Burdur'un neresinde ne denli güzellik varsa onları bir başka illerede aktarmaktadır. İsa Kayacan, Burdur'un Türkiye elçisidir. (Bucak ilçesinden gelen, öğretmen Osman Tekerci)
6- İsa Kayacan, sadece Burdur'un değil, Türkiye'nin hemşehrisidir. O'nunla kırk yıldır tanışıyorum, çalışıyorum. Yazdıkları, yayınladıklarının büyük bölümü, Burdur'la, Burdurluyla ilgilidir. Kütüphaneniz hayırlı olsun (Fethiye'den gelen Ünal Şöhret Dirlik)
7- Bugün, doğduğu köye güzel bir kütüphane açan sayın İsa Kayacan'a teşekkür ediyorum. Amaç, kütüphaneleri çoğaltmak, okuma oranını yükseltmenin çok iyi bir şey olduğunu anlamaktır. Bu değerli müesseseyi inşallah koruyacağız, kıymetini bileceğiz. İsa ağabeyimize teşekkür ediyorum. İnşallah ilçemize ve köyümüze örnek olur, devamı gelir (Metin Işıldar, Tefenni Belediye Başkanı).
8- İsa Kayacan, her şeyden önemlisi, Burdurluyu, Burdur'u Türkiye'ye tanıtmış, hemen her yazısında Burdur'dan bahsetmiş, bizim övüncümüz, değerimiz, güvencemiz. Kendisini her zaman takdir ediyor, seviyoruz. O'nun kıymeti ölmeden biliniyor. O'nun bir yazısı bir gazetede çıkmaz, tüm gazetelerde Burdur'u görmeniz mümkündür. Bu, O'nun gücünü, enerjisini ortaya koyuyor. Bu enerji giderek devam edecek inşallah. (Sabahattin Akaya, Burdur Belediye Başkanı)
9- Dün, Başpınar'dan Osman Köseoğlu, bugün Ece köyünden İsa Kayacan, yarın başka yerde başka bir hayırseverimiz, elbirliğiyle Tefenni'de taş üstüne taş koymaya devam edeceğiz. Yaptığı bu hizmetlerinden dolayı Sayın İsa Kayacan'a, her platformda Tefenni'den ve Tefenniliden bahsetmesinden dolayı, bir ayağının ve gönlünün burada olmasından dolayı ilçe Kaymakamı olarak teşekkür ediyorum (Eyüp Fırat Tefenni Kaymakamı)
10- İsa Kayacan ağabeyimiz Burdur'u Türkiye'de en iyi tanıtan, en iyi reklâmını yapan, kendini yazmaya adamış, çok değerli bir büyüğümüzdür. İsa Kayacan adını, Edirne Keşan'da, Rize'de Adıyaman'da, Van'da Türkiye'nin her yerindeki gazetelerde bulunan köşelerinde rastlayabilirsiniz. Her yazısında mutlaka bir Burdur vardır. Burdur sevdasını, sevgisini gönlünde yaşatan İsa Kayacan'ın Anadolu Basınında da ayrı bir yeri vardır. İsa Kayacan'a Türk edebiyatına, Türk basınına ve ayrıca Anadolu Basınına verdiği destekten dolayı ayrıca şükranlarımı sunuyorum (M.Ercan Taraşlı, Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı)
11- Bu toplulukta değişik duygular hissediyorum. Resmi bir hava yok. Basın mensupları bir tören izlemeye gelmemişler. Kendilerinden biri, bir ağabeyleri, bir dostları güzel hizmet yapıyor ve ona katkıya geliyorlar. Değerli yazarımız, şairimiz İsa Kayacan'ı tebrik ediyorum. Vefa kaybolan bir duygu. Ama İsa Kayacan'da ise vefayı görüyoruz.
Sanki bende İsa Kayacan ismini, daha vali olmadan duymuş gibiyim, Şırnaklı bir çocuktan mektup almıştık. Kitap istemişti bizden. Sevgili İsa Kayacan, hemen bu mektubu aldı “ve ben bunu çözerim” dedi. Çözdü de. Böyle sorun çözenlerin olması büyük güç kaynağı. Kitaplar okundukça, çiçekler sevildikçe yaşar. Ben Eceli'lerin, Tefennili'lerin bu büyük insanın hediye ettiği kitapları öksüz koymayacağı inancındayım (İbrahim Özçimen, Burdur Valisi)
İsa Kayacan’ın Burdur ağırlıklı olmak üzere yurt içi ve yurt dışındaki değişik kuruluşlara bağışladığı kitap sayısı toplamı 28 bin 895’e ulaştı.
Gazeteci- yazar ve araştırmacı Prof. Dr. İsa Kayacan, kitap bağışlarını sürdürüyor. Kayacan’ın Ekim 2008 sonu itibariyle değişik kurum ve kuruluşlara listeler halinde detaylandırarak bağışladığı kitap ve dergi sayısı 28 bin 28.895’e ulaştı.
15. kitap bağışını; Kerkük’te yaşayan Türkmen kardeşlerimize, 16 ve 17. kitap bağışlarını; merkezleri Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de bulunan Asya Üniversitesiyle, VEKTOR Beynelhalq Elm Merkezi’ne yapan, gazeteci- yazar Prof. Dr. İsa Kayacan, 18. kitap bağışını; Burdur Araştırmacı-Yazar ve Şairler Derneğine, 19. kitap bağışını; G Ü. İletişim Fakültesi Dekanlığına, 20. Kitap bağışını Durmuş Öcal’ın ( Burdur) köyünde açtığı okuma odasına, 21. kitap bağışını; Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğüne, 22.kitap bağışını “Ece Köyü Prof. Dr. İsa Kayacan Kütüphanesi” ne yapan İsa Kayacan, bu ve öteki hizmetleri nedeniyle değişik ödüller almaya devam ediyor.
31.12.2007 tarihi itibariyle 39 bin 425 makalesi yayınlanan, bazı dönemlerde her üç makalesinden ikisi Burdur’la ilgili olan, yazılarında 62 bin 724 kez Burdur’dan, Burdurlu’ dan söz eden, 124 ayrı kitap yayınlayan, yazılarının yayınlandığı gazete ve dergi sayısı (kapananlar dahil) 3 bin 540’a ulaşan, “Ece” adlı bir sanat dergisini 28 sayı yayınlayan, “Ece Haber Ajansı” nın deneme yayınlarını gerçekleştiren “İsa Kayacan Yazı Ofisi” ni kuran değişik kuruluşlardan 206 plaket alan İsa Kayacan’ın kitap bağışlarının detayı şöyle:
- Önceki yıllarda değişik il ve ilçe kütüphane,
İlk, orta ve lise kitaplık ve okuma odalarına: 4.835
- Burdur İl Halk Kütüphanesine: 5.978
- Tefenni İlçe Halk Kütüphanesine: 2.850
- Burdur merkez ve merkez dışına: 6.127
- Azerbaycan Asya Üniversitesine: 165
- Azerbaycan Vektor Beynelhalq Elm Merkezi’ne: 167
- Burdur Araştırmacı- Yazar ve Şairler Derneğine: 350
- G Ü. İletişim Fakültesi Dekanlığına: 172
- Durmuş Öcal’ın (Burdur) köyüne: 80
- Kerkük’teki Türkmenlere: 316
- Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Gn. Md: 220
- Ece Köyü Prof. Dr. İsa Kayacan Kütüphanesine: 7.635
Toplam………………………………………………………….: 28.895 adet
Burdur’a ulaştırdıklarını, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü aracılığıyla gönderen Kayacan’ın, tek başına ülkemiz eğitim ve kültürüne yapmakta olduğu bu hizmetlerinin, yetkililerce görülüp görülmediği, değerlendirilip- değerlendirilmediği merak edilmektedir!
İsa Kayacan’ın Yayınlanan İlk Şiiri
“Merhaba
Bizim köyün adı Ece,
Karanlıktır her gece,
Eşeler dağına giden,
Oduncu emmiler, dayılar,
Merhaba.”
İsa Kayacan beyefendi; gelecek kuşaklara miras bıraktığı kütüphane ile son derece takdire değer bir davranış sergilemiştir. Onu tüm yüreğimle kutluyor ve bu uğurdaki çalışmalarında nice güzel başarılara imza atacağına inanıyorum.
İsa Kayacan beyefendi ile İrtibata geçmek, onun eserlerinden temin etmek isteyenler için işte iletişim adresi: -email

İSA KAYACAN BEYEFENDİNİN BU GÜNE KADAR YAYIMLANMIŞ BAŞLICA EDEBİ VE İLMİ ESERLERİ;
KAYACAN, İsa. Ağaç ve Orman Kültürü, Ankara: Orman Bakanlığı Yayınları, 1997.
KAYACAN, İsa. Ağaç ve Orman Kültürü, Ankara: 1980.
KAYACAN, İsa. Ağaç ve Ormanla İlgili Yazdıklarım, Ankara: 1980.
KAYACAN, İsa. Ağaç ve Ormanla İlgili Özlü Sözler, Ankara: 1980.
KAYACAN, İsa. Ağaç ve Ormanla İlgili Şiirler, Ankara: 1980.
KAYACAN, İsa. Almanya Kapısı Kapanmadan Gidenler, Ankara: Çağdaş Yayıncılık, 1977.
KAYACAN, İsa. Anadolu Basını Rehberi, Ankara: 1980.
KAYACAN, İsa ve YOLDAR, M. Ender. Anadolu Basını'nda Kooperatifçilik, Ankara: Türk Kooperatifçilik Kurumu Yayını, 1998.
KAYACAN, İsa. Anadolu Basınında Sanat ve Edebiyat (83 Gazeteden Seçmeler), Ankara: Güven Matbaası, 1987.
KAYACAN, İsa. Anadolu Gazetelerinde Ormancılık ve Orman Köylüsü, Ankara: 1980.
KAYACAN, İsa. Anadolu ve Trakya Basını (Mahallî Basının Sorunlarıyla İlgili Yöneticilerin Görüşleri ve Gazetelerin Çeşitli Özellikleri), Ankara: 1980.
KAYACAN, İsa. Anadolu ve Trakya Basını İçin Düşündüklerim (Türk Basın Birliği, Kendi İçinden Çıkan Kuruluşlara Nasıl Yetişebilir?), Ankara: 1977.
KAYACAN, İsa. Anadolu ve Trakya Basınında Atatürk, Ankara: 1980.
KAYACAN, İsa. Anadolu'da Kooperatifçilik Çıkmazı, Ankara: 1988.
KAYACAN, İsa. Anafor Abidin, Ankara: 1976.
KAYACAN, İsa. Anasını Sattıklarım, Ankara: 1976.
KAYACAN, İsa. Aramızdan Ayrılanlar, Ankara: 2007.
KAYACAN, İsa. Armağan 4, Ankara: Mayıs, 2005.
KAYACAN, İsa. Armağan 4, Ankara: Mayıs 2005.
KAYACAN, İsa. Artvin'li Fuat Altun'un Sessiz Köyü, Ankara: 1994.
KAYACAN, İsa. Artvin'li Fuat Altun'un Sessiz Köyü (Fuat Altun'un Şiirleri), Ankara: 1
KAYACAN, İsa. Askerlik Günlerim, Ankara: 1969.
KAYACAN, İsa. Atatürk ve Laiklik, Ankara: Güven Matbaası, 1986.
KAYACAN, İsa. Atatürk ve Ormancılık, Ankara: 1980.
KAYACAN, İsa. Atatürk'ün Emrinde Kırksekiz Ay, Ankara: 1966.
KAYACAN, İsa. Avaz Avaz, Ankara: 1964.
KAYACAN, İsa. Ayrılık Acıları, Ankara: 1966.
KAYACAN, İsa. Bana Gelen Mektuplar, Ankara: 4 Renk Yayın-Tanıtım Matbaacılk, 1999
KAYACAN, İsa. Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri İsa Kayacan'ın Orman Bakanlığı ve Basınla İlgili İncelemeleri (12.12.1979-12.06.1980), Ankara: 1980.
KAYACAN, İsa. Batı Trakya'daki Türk Basını ve Sorunlar Zinciri, Ankara: 1988.
KAYACAN, İsa. Bazıları, Ankara: 1966.
KAYACAN, İsa. Beyaz Perdeli Balkon, Ankara: 1976.
KAYACAN, İsa. Bizim Eceliler, Ankara: 1976.
KAYACAN, İsa. Burdur Hatırlamaları, Ankara: Ece Yayınları, 1991.
KAYACAN, İsa. Burdur Hatırlamaları, Ankara: 1989.
KAYACAN, İsa. Burdurun Saz ve Söz Ustaları, Ankara: 2005.
KAYACAN, İsa. Burdurun Saz ve Söz Ustaları, Ankara: Ece Yayınları, 2005.
KAYACAN, İsa. Cehennem Merdivenleri, Ankara: 1976.
KAYACAN, İsa. Çehre, Ankara: 1964.
KAYACAN, İsa. Cepheden Kaçanlar, Ankara: 1966.
KAYACAN, İsa. Cepheden Kaçanlar, İstanbul: Can yayınları, 1966.
KAYACAN, İsa. Çukuorova'dan Halit Dağlı, Ankara: 1996.
KAYACAN, İsa. Çukuorova'dan Halit Dağlı, Ankara: 1996.
KAYACAN, İsa. Çukuorova'dan Halit Dağlı, Ankara: 1996.
KAYACAN, İsa. Çukuorova'dan Halit Dağlı, Ankara: 1997.
KAYACAN, İsa. Çukuorova'dan Halit Dağlı, Ankara: 1997.
KAYACAN, İsa. Çukurovadan Halit Dağlı 3, Ankara: Ece Yayınları, 1997.
KAYACAN, İsa. Çukurovadan Halit Dağlı 4, Ankara: Ece Yayınları, 1997.
KAYACAN, İsa. Çukurovadan Halit Dağlı 5, Ankara: Ece Yayınları, 1997.
KAYACAN, İsa. Der Gibisin, Ankara: 1966.
KAYACAN, İsa. Düdük Makarnası, Ankara: 1976.
KAYACAN, İsa. Dünya'da ve Türkiye'de Gazetecilk/Basınımızın Anadolu Cephesi, Ankara: Ajans Matbaası, 1996.
KAYACAN, İsa. Dönemeç, Ankara: Ajans Matbaası, 1962.
KAYACAN, İsa. Ece Şairler Toplaşması, Ankara: 1969.
KAYACAN, İsa. Eski Aynalar, Ankara: 1969.
KAYACAN, İsa. Falan-Filan, Ankara: 1976.
KAYACAN, İsa. Gazete ve Dergilerimizde Atatürk, Ankara: 1980.
KAYACAN, İsa. Gaziantep'ten Mehmet Batallı, Ankara: 1998.
KAYACAN, İsa. Gaziantep'ten Mehmet Batallı, Ankara: 1998.
KAYACAN, İsa. Gaziantep'ten Mehmet Batallı, Ankara: 1998.
KAYACAN, İsa. Gaziantep'ten Mehmet Batallı, Ankara: 1998.
KAYACAN, İsa. Gaziantep'ten Mehmet Batallı, Ankara: 1998.
KAYACAN, İsa. Genel Olarak Kamu Kuruluşlarında ve Orman Bakanlığında, Basın ve Halkla İlişkiler, Ankara: Orman Bakanlığı Yayınları, 1980.
KAYACAN, İsa. Gezi Notları İlavesiyle, Kavakçılık Komisyonu XVI. Genel Kurulunda Basın, Ankara: 1980.
KAYACAN, İsa. Güçlüsün Bir Yaşamboyu, Ankara: 1975.
KAYACAN, İsa. Güçlüsün Bir Yaşamboyu, Ankara: 1976.
KAYACAN, İsa. Güçlüsün Bir Yaşamboyu, Ankara: 1976.
KAYACAN, İsa. Gününe Göre, Ankara: 1976.
KAYACAN, İsa. Hatır İçin, Ankara: 1966.
KAYACAN, İsa. Hepsi Bayrak İçin, Ankara: Erk Yayıncılık, 1976.
KAYACAN, İsa. Kader Surları, Ankara: 1973.
KAYACAN, İsa. Kandırılanlar-Alamanya Yolcuları, Ankara: 1975.
KAYACAN, İsa. Kandırılanlar-Alamanya Yolcuları, Ankara: 1977.
KAYACAN, İsa. Kapalı Sandık, Ankara: 1973.
KAYACAN, İsa. Kayacan Amca Anlatıyor, Ankara: 1976.
KAYACAN, İsa. Kayacan Amca Anlatıyor, Ankara: 1976.
KAYACAN, İsa. Kennedy'e Sesleniş, Ankara: 1967.
KAYACAN, İsa. Kim Anlar?, Ankara: 1967.
KAYACAN, İsa. Konut Kooperatifçiliği Çıkmazı Nereye Çıkıyor?, Ankara: 1988.
KAYACAN, İsa. Kıbrıs Semalarında Cengiz Topel'imin Yumruğu, Ankara: 1966.
KAYACAN, İsa. Küçük Sanayi Sitelerimizde, Organize Sanayi Bölgelerimizden Örnekler, Ankara: 1983.
KAYACAN, İsa. Küçülen Emeğin, Büyüyen İsrafı, Ankara: 1988.
KAYACAN, İsa. Kırık Çanta, Ankara: 1973.
KAYACAN, İsa. Köyden-Şehirden, Ankara: 1966.
KAYACAN, İsa. Lekeli Önlük, Ankara: 1965.
KAYACAN, İsa. Makale ve Şiirlerle Çeşitleme, Ankara: Ece Yayınları, 1983.
KAYACAN, İsa. Makarios'a Açık Mektuplar, Ankara: 1966.
KAYACAN, İsa. Makarios'a Açık Mektuplar (Akdeniz'in Yeni Dalgaları), Ankara: 1961.
KAYACAN, İsa. Merhaba Dediğim Ozanlar Arasında, Ankara: 1979.
KAYACAN, İsa. “Mustafa Ceylan'ın Şiirlerinden”, Gülpınar. 32014
KAYACAN, İsa. Mustafa Kemal, Ağaç ve Ormancılık, Ankara: 1981.
KAYACAN, İsa. Mıknatıs Gözlüm, Ankara: 1968.
KAYACAN, İsa. Mıknatıs Gözlüm, Ankara: 1973.
KAYACAN, İsa. NATO'yu Tanıyalım, Ankara: 1984.
KAYACAN, İsa. Nodullar, Ankara: 1973.
KAYACAN, İsa. Nodullar, Ankara: 1974.
KAYACAN, İsa. Nodullar, Ankara: 1976.
KAYACAN, İsa. Nodullar, Ankara: 1976.
KAYACAN, İsa. Oldum Olası, Ankara: 1973.
KAYACAN, İsa. Onsekiz Yaş (Gençlik Şiirleri), Ankara: Turan Matbaa ve İlancılık, 1964.
KAYACAN, İsa. Orman Bakanlığı Kaldırılırken Basın (1, 2, 3, 4), Ankara: 1981.
KAYACAN, İsa. Orman Bakanlığı Kaldırılırken Basın (1, 2, 3, 4), Ankara: 1981. KAYACAN, İsa. Orman Bakanlığı Kaldırılırken Basın (1, 2, 3, 4), Ankara: 1981
KAYACAN, İsa. Orman Bakanlığı, Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinin Çalışmaları Üzerine Bir İnceleme, Ankara: 1980.
KAYACAN, İsa. Orman Bakanlığında Basın ve Halkla İlişkiler, Ankara: Orman Bakanlığı Yayınları,
KAYACAN, İsa. Orman Bakanlığındaki Çalışmalarımızdan Özet ve Yazılanlardan Örnekler, Ankara: 1980.
KAYACAN, İsa. Orman Bakanlığındaki Gezi Notlarım, Ankara: 1980. KAYACAN, İsa. Orman Bakanı Hasan Ekinci'nin Basında Yeralan Demeçlerinden Örnekler, Özetler, Ankara: 1980.
KAYACAN, İsa. Orman Bakanı Hasan Ekinci'nin TRT ve Basındaki Demeçleri, Ankara: 198 KAYACAN, İsa. Orman Bakanı Hasan Ekinci'yle Gazete ve Dergilerdeki Röportajlar, Ankara: 1980.
KAYACAN, İsa. Orman Şiirleri, Ankara: 1980.
KAYACAN, İsa. Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, Ankara: Ofset Matbaacılık, 1993.
KAYACAN, İsa. Radyo ve Televizyon Yayınları İçin Ne Diyorlar?, Ankara: 1976.
KAYACAN, İsa. Sayfa ve Sütunlarda Kırkbeş Yıl, Ankara: Ece Yayınları, 2001. KAYACAN, İsa. Silintiler, Ankara: 1968.
KAYACAN, İsa. Sonbahar Yaprakları, Ankara: 1966.
KAYACAN, İsa. “Sorunlarıyla Başbaşa Kalan Anadolu Basını”, Karınca. 79040-41
KAYACAN, İsa. Tanıdığım Ozanlar Arasından, Ankara: 1976.
KAYACAN, İsa. Tel Örgüler, Ankara: 1968.
KAYACAN, İsa. Temcit Pilavı, Ankara: 1976.
KAYACAN, İsa. Topraksızlar, Ankara: 1967.
KAYACAN, İsa. Turizm ve Ormancılık, Ankara: 1980.
KAYACAN, İsa. Tutam Tutam, Ankara: 1963.
KAYACAN, İsa. Türban ve Ötesi, Ankara: 1987.
KAYACAN, İsa. Türk Basın-Yayınında Ağaç ve Ormancılık, Ankara: 1981.
KAYACAN, İsa. Türk Basınında Unutamadıklarımız, Ankara: Gazeteciler Cemiyeti Yayınları, 1997.
KAYACAN, İsa. Türk Basınının Kısa Tarihçesi, Ankara: Ece Yayınları, 1976.
KAYACAN, İsa. Türk Basınının Kısa Tarihçesi, Basın ve Halkla İlişkiler, Ankara: Çağdaş Yayıncılık, 1976.
KAYACAN, İsa. Türk Yayınevreninden Kimlikler, Ankara: 1976.
KAYACAN, İsa, TAN, Nail ve ÜNVER NASRATTIROĞLU, İrfan. Türkiye Cumhuriyeti'nin 75. Yıldönümünde, Türk Kooperatifçilik Kurumu, Ankara: Türk Kooperatifçilik Kurumu Yayını, 1999
KAYACAN, İsa. Türkiye'nin Gıda Yardımı Yaptığı Somali'de Gördüklerim, Ankara: 1985
KAYACAN, İsa. Türkülerimizde Ağaç ve Orman, Ankara: 1980.
KAYACAN, İsa. Varım Halâ, Ankara: 1976.
KAYACAN, İsa. Vatanım ve Ondan Başka, Ankara: 1966.
KAYACAN, İsa. Yalancının Mumu, Ankara: 1976.
KAYACAN, İsa. İçimizden Biri Baki Ataç, Ankara: 1994.
KAYACAN, İsa. İçimizden Biri Baki Ataç, Ankara: 1994.
KAYACAN, İsa. İçimizden Biri Baki Ataç, Ankara: 1994.
KAYACAN, İsa. İçimizden Biri Baki Ataç, Ankara: 1995.
KAYACAN, İsa. İçimizden Biri Baki Ataç, Ankara: 1995.
KAYACAN, İsa. İçimizden Biri Baki Ataç, Ankara: 1995.
KAYACAN, İsa. Yedinci Dünya Ormancılık Günündeki Konuşmalar, Ankara: 1981.
KAYACAN, İsa. İki Yüzlü Kahpe, Ankara: 1976.
KAYACAN, İsa. İrezillik Birikintileri, Ankara: 1971.
KAYACAN, İsa. İrezillik Birikintileri, Ankara: 1972.
KAYACAN, İsa. İsa Kayacan'ın Yapıtları, Ankara: 1976.
KAYACAN, İsa. İsa Kayacan'ın İş ve İşçi Bulma Kurumu Dosyası, Ankara: 1978.
KAYACAN, İsa. Yüz Karası, Ankara: 1966.
KAYACAN, İsa. İş ve İşçi Bulma Kurumunda Özel Kamu Kuruluşları, Basın ve Halkla İlişkiler, Ankara: İş ve İşçi Bulma Kurumu Genel Müdürlüğü, 1976.
KAYACAN, İsa. İşte Hayatım, Ankara: Ece Yayınları, 2004.
KAYACAN, İsa. Zam Fabrikaları Anonim Şirketi, Ankara: 1975.
KAYACAN, İsa. Zaman Köprüsü, Ankara: 1967.
KAYACAN, İsa. Ölümünün Yüzüncü Yılında Namık Kemal, Ankara: 1988.
KAYACAN, İsa. Örnek İşçi Anıları, Ankara: 1989.
KAYACAN, İsa. Özel Haberler Bülteni, Ankara: 1969.
KAYACAN, İsa. Özlemler, Ankara: 1970.
KAYACAN, İsa. Özümüz Sözümüz Gözümüz Azerbaycan Azerbaycan Can Azerbaycan, Ankara: Ece Yayınları, 2003.
KAYACAN, İsa. Şarkılarımızda Ağaç ve Orman, Ankara: 1980.


***


YAZARIN DİĞER ÇALIŞMALARINI GÖRMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYINIZ


Emine SEVİNÇ ÖKSÜZOĞLU
Edebiyat Araştırmacısı
Şair Yazar

Hiç yorum yok: