25 Nisan 2012 Çarşamba

Eğitim Fuarı...

14. Mesleki Teknik Eğitim Fuarı ve Üniversite Tanıtım Günleri
Prof. Dr. İSA KAYACAN
         Gazeteci- Araştırmacı arkadaşım Murat Kocakök’ün daveti üzerine gittiğim, Ankara- Altınpark’ta 24 Nisan 2012 tarihinde açılan ve 28 Nisan 2012 tarihine kadar açık kalan, 14.Mesleki Teknik Eğitim Fuarı ve Üniversite Tanıtım Günlerinin, merkezi Ankara’da bulunan Mina Ajans tarafından organize edildiğini belirterek söze başlamak istiyorum.
            Bu fuarın sponsorları arasında Gazetemiz Anayurt’ta vardı. Anayurt Standdaki hareketliliği de yaşama fırsatı buldum fuarın açılış gününde. Anayurt Gazetesinin Satış Müdürü arkadaşımız Hakan Bingül, oradan oraya koşuyor, hareketli ve renkli görüntülerin fotoğraflanması için çalışıyordu. Murat Kocakök arkadaşımız, Fuarın düzenlemesinde, açılışında, konuklarda, katılımcılarla ilgilenme telaşı içerisinde, bu konudaki tecrübelerini ortaya koyuyor, herkesle ilgilenme gayretiyle göz dolduruyordu.
            Fuarın açılışından sonra, dereceye giren öğrencilerle, sponsor kuruluş temsilcilerine ödülleri verildi. Geleceğin teknik adamlarının, (öğrencilerin) ürettiklerinin sergilendiği standlardaki öğrencilerin gözlerinin içi gülüyordu. Kendi tasarımlarıyla ortaya konulanların izleyiciler tarafından takdirle beğenilmesi, alkışlanılması teknik eleman adaylarının neler yapabileceklerini gözler önüne seriyordu.
            Fuara katılan,  standlarındaki broşür, dergi ve öteki yayınlarla, Üniversitelerinde, yüksek okullarında, eğitim kurumlarında yer alan bilgiler, bölümler, fakülteler gibi bilgiler detaylı olarak gözler önüne konulmuştu, sergilenmişti. Genelde genç ve güler yüzlü elemanlar bilgilerini dışarıya aktarmanın heyecanını yaşıyorlardı.
Mina Ajansın 0312- 394 26 60- 394 26 61, şeklindeki iletişim numaraların dan da söz edelim. Pek çok Meslek, Endüstri Meslek Lisesi, Yüksek okul, Yayın kuruluşu yanında; Avrasya, Bozok, Canik Başarı, Doğu Akdeniz, Fatih, Gazi, Hitit, İstanbul Aydın, İstanbul Sabahattin Zaim, İstanbul Yeni Yüzyıl, Lefke Avrupa, Okan, Süleyman Demirel, Toros, Türk Hava Kurumu, Uluslararası Antalya, Yıldırım Beyazıt Üniversiteleri, tanıtım yarışı İçindeydiler.
Fuar Kataloğunun 16 ncı sayfasında yer alan Anayurt Gazetesiyle ilgili bilgiler:
            ANAYURT GAZETESİ
            Anadolu’nun gözü, kulağı ve sesi sloganıyla Anadolu’dan yerel ve bölgesel haberler veren Anayurt Gazetesi, Ankara merkezli Türkiye ve Romanya dağıtımlı tek ulusal günlük siyasi Türk Gazetesidir.
            İstanbul, Ankara ve Bükreş’te doğru haber, doğru yorum anlayışı ile günlük olarak basılan ve ülke geneliyle birlikte Romanya’da da tüm gazete satış noktalarına dağıtılan Anayurt Gazetesi, her gün yeni bir heyecanla okurlarıyla buluşmaktadır.
            Yerel ve bölgesel haberleri ile okuyucunun yaşamına yeni değer ve açılımlar katan  Anayurt Gazetesi, yayıncılık hayatına başladığı günden itibaren Anadolu’nun sesini duyurmasındaki öneminin farkındadır ve bu anlayış ile taviz vermeden yayınlanmaktadır.
            Cumhuriyetin temel niteliklerine, ülkenin milli ve manevi değerlerine, kamu yaranına ve genel ahlak kurullarına uygun Belde Dağıtım Pazarlama Tic. A.Ş. tarafından yayınlanan Anayurt Gazetesi, sahip olduğu yayıncılık anlayışına dayalı ilkeli ve tarafsız duruşu ile yerel ve ulusal medyaya bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da örnek olacaktır.

Hiç yorum yok: