19 Ekim 2015 Pazartesi

Vefatının 1. Yıl Dönümünde "ANADOLU BASINININ İMPARATORU PROF. DR. İSA KAYACAN" Ankara’da Anıldı

VEFATININ BİRİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE,  "ANADOLU BASINININ İMPARATORU" PROF. DR. İSA KAYACAN, ANKARA’DA ANILDI
Dr. Şemsettin Küzeci
Kerkük Kültür Derneği başta; TÜRK-İŞ Konfederasyonu, Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Dünya İletişimciler Derneği, Dünya Gazeteciler Federasyonu, Kerkük Kültür Derneği, İLESAM, Toplumsal Düşünce Derneği, Kemalist Atılım Birliği, Gazeteciler Cemiyeti,  ve Gülce Edebiyat ile Türkmeneli Kültür Merkezi dâhil olmak üzere, Ankara’da faaliyet gösteren birçok Sivil Toplum kuruluşu, Vefatının 1. Yıldönümünde Anadolu Basınının İmparatoru Prof. Dr. İsa Kayacan’ı Ankara’da Andılar. 17 Ekim 2015 tarihinde Ankara Türk- İş Konferans Salonunda gerçekleşen Anma Toplantısı Eğitimci Yazar Arzu Kök’ün sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Kerkük Kültür Derneği ve Organizasyon Komitesi Başkanı Dr. Şemsettin Küzeci açılış konuşması yaptı.
Protokol Konuşmaları
Protokol konuşmalarında Orman (e) Bakanları Hasan Ekinci ve Halit Dağlı, İsa Kayacan’ın verimli çalışmalını dile getirdiler. Devlete sadık bir birey olarak nasıl hizmet ettiğine vurgu yaptılar. İsa Kayacan’ın torunu Nazlı Aykut duygusal bir konuşma yaparak dedesi İsa Kayacan’ı gözyaşları içinde anlattı. Türkmeneli Kültür Merkezi Başkanı Dr. Mustafa Ziya, İsa Kayacan’ın başta Türk dünyası olmak üzere Irak Türkmenlerine yapmış olduğu hizmetlerinden söz etti. Ardından da Türkmeneli Kültür Merkezi adına Kayacan’ın Kızı Gül Kayacan Hanımefendiye bir Anı Plaketi takdim etti. RTÜK Daire Başkanı Yusuf Turan, Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin ve Yardımcısı Savaş Kıratlı’nın selamlarını ileterek, Kayacan’ın anısına bir çelenk gönderildiğini söyledi. Turan; İsa Kayacan’ı güzel bir şekilde anlatarak BYEGM indeki çalışmalarından bahsetti.
İsa Kayacan Paneli
Prof. Dr. İsa Kayacan’ı her yönüyle anlatmak amacıyla bir Panel düzenlendi. Panel’i Dr. Şemsettin Küzeci yönetti. Konuşmacılar ise: Anayasa Mahkemesi (e) Başkanı Yekta Güngör Özden, Araştırmacı- Yazar Prof. Dr. İrfan Ünver Nasrattinoğlu, Araştırmacı Yazar Prof. Dr. Tamilla Abbasova, Gazeteci Yazar Abdullah Satıoğlu ve Şair Yazar Mustafa Ceylan İsa Kayacan’ı bütün yönleriyle anlattılar.
Kayacan Ailesine Ödül
İsa Kayacan’ın ailesine Türkiye Gazeteciler Federasyonu tarafından bir hizmet ödülü takdim edildi. Ödülü Genel Başkan Yılmaz Karaca’nın Danışmanı Ahmet Kanbur takdim etti. İkinci bir ödül ise İsa Kayacan’ın torunu Nazlı Aykut’a verildi. Ödül Kerkük Kültür Derneği Başkanı Dr. Şemsettin Küzeci tarafından takdim edildi.
İsa Kayacan Anı Defteri
Kayacan’ın anma toplantısının birinci bölümü sonrası “İsa Kayacan için” Çay ve ikram molası esnasında “Anı Defteri” açıldı. Katılımcılar Kayacan hakkında duygu ve düşüncelerini anı defterine yazdılar. Birbirinden anlamlı sözlerle ifade edilen yazılarda, Kayacan dostları tarafından günüllerde yaşayacaktır.
Şair ve Yazarlar Vicdanında İsa Kayacan
Bu oturumda Kayacan hakkında şairler ve yazarlar; Azerbaycan’dan Tamilla Abbasova, KKTC’den Ahmet Köksal, Kerkük’ten Mustafa Ziya, Dr. Şemsettin Küzeci, Söke’den Abdülkadir Güler, Samsun’dan Rıfat Kaya, Eskişehir’den Rabia Barış, Antalya’dan Mustafa Ceylan ve Ankara’dan İsmail Kara, Mustafa Nevruz Sınacı, Aysel Al, Durak Turan, İlhami Nalbantoğlu, Murat Duman ve Lider Anaç; Kayacan hakkında anılarını, hizmetlerini, insanlığını, şairliğini, yazarlığını, yardım severliğini ve eserleri ile “adam gibi adam” olduğunu övgülerle açıklayıp, anlattılar.
Aşrı Şerif ve Dua
Kayacan’ın vefatının 1. Yıldönümü anısına Kayacan için aşrı şerif ve dualar okundu. Ardından da kapanış konuşmasını Dr. Şemsettin Küzeci yaparak, Kayacan’ın kızları, Gül ve Filiz Kayacan, torunu Nazlı ile anma toplantısı hazırlık komitesi üyeleri: Gül Kayacan, İsmail Kara, Mustafa Nevruz Sınacı, Mustafa Ceylan, İlhami Nalbantoğlu, Murat Duman ve Arzu Kök’ü sahneye çağırılarak katılımcılara teşekkür edildi.

Hiç yorum yok: